دندان های ردیف و منظم باعث زیباتر شدن لبخند و حس خوشایند در شما می شود اما این موضوع تنها مزیت ارتودنسی در بزرگسالی نیست و ارتودنسی در بزرگسالی باعث کاهش خطر پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دهان و دندان نیز می شود.امروزه دیگر خدمات ارتودنسی فقط به کودکان و جوانان اختصاص ندارد. بلکه بسیاری از بزرگسالانی که اهمیت بالای سلامتی خود را میدانند و یا دوست دارند چهره زیباتری داشته باشند، نیز از درمانهای ارتودنسی استفاده میکنند. امروزه بزرگسالان فرصت بهرهمندی از درمانهای ارتودنسی را پیدا کردهاند و اکنون این فرصت برای شما هم فراهم شده است.
مزایای استفاده بزرگسالان از ارتودنسی:
وجود ناهنجاریهای فک که باعث میشود دندانها به شکل مناسبی روی هم قرار نگیرند.
شلوغ بودن دندانها و یا وجود فاصله زیاد بین آنها که میتواند منجر به پوسیدگی دندانها و بروز بیماریهای لثه شود
درد غیر طبیعی فکها و یا فشار بر روی آنها در اثر کج بودن دندانها
تمایل به داشتن دهان و دندان سالمتر و لبخند زیباتر
دندانهای سالم دندانهایی است که صاف و مرتب باشند – تمیز کردن دندانهایی که ردیف و مرتب باشند با استفاده از مسواک و نخ دندان، خیلی راحتتر است و میتواند باعث پیشگیری از ابتلاء به سایر بیماریهای دهان و دندان در آینده شود.
داشتن یک لبخند زیبا باعث تقویت اعتماد به نفس میشود – درمانهای ارتودنسی میتواند به تقویت اعتماد به نفس شما کمک کند و کیفیت زندگی شما را بالا ببرد. ارتودنسی به شما امکان میدهد که بدون خجالت کشیدن و نیاز به مخفی کردن دندانهایتان بتوانید به راحتی لبخند بزنید.
بیماریهای دهان و دندان اگر درمان نشود، میتواند مرتباً بدتر و بدتر شود - اگر ارتودنسی برای شما لازم باشد و آن را انجام ندهید، ممکن است در دراز مدت عوارض بیشتر و خطرناکتری برای سلامتی شما به وجود بیاید و در نهایت مجبور باشید هزینه بسیار بیشتری بابت درمان آن بیماریها بپردازید.
هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی
تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان:
تفاوت اصلی ارتودنسی بزرگسالان با ارتودنسی کودکان یا نوجوانان این است که استخوانهای فک بیماران جوانتر هنوز در حال رشد است. ازآنجاییکه رشد این استخوان در بیماران بزرگسال متوقفشده است، باید جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک برای اصلاح وضعیت فکها از جمله درمان جلو بودن فک بالا انجام شود. دیگر تفاوتهای ارتودنسی کودکان و بزرگسالان به شرح زیر است:
تحلیل رفتن استخوان یا لثه (بیماری لثه):
بزرگسالان بیش از کودکان در معرض تحلیل رفتن لثه یا حتی تحلیل استخوان در اثر ابتلا به بیماریهای اولیه یا پیشرفته لثه هستند. مرتب کردن دندانها احتمال ابتلا به بیماری لثه را کاهش میدهد.
دندان غائب یا ساییده شده:
دندانها به مرور زمان ساییده میشوند و حرکت میکنند. این موارد را میتوان با ارتودنسی اصلاح کرد. فضای خالی دندان غائب باعث میشود که دندانهای مجاور بهطرف این فضای خالی حرکت کنند و کج شوند و بهاینترتیب اختلال بایت به وجود بیاید و احتمال ابتلا به بیماری لثه افزایش یابد.
کامل نکردن درمان ارتودنسی در دوران نوجوانی:
بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرارگرفتهاند، اما درمان را تا پایان دنبال نکردهاند؛ اما زمانی که بیمار بزرگتر میشود و از مزایای مرتب بودن دندانها آگاه میگردد، تصمیم میگیرد که درمان ناتمام را کامل کند و به لبخند رؤیایی خود دست یابد.
هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی
چه گروهی از بزرگسالان به ارتودنسی نیاز دارند؟
هیچ دورانی بهاندازه این زمان برای ارتودنسی بزرگسالان مناسب نبوده است. پیشرفتهای بهدستآمده درزمینهٔ تکنولوژی ارتودنسی این امکان را برای بزرگسالان فراهم کرده است تا بتوانند در مدتزمانی کوتاه به نتایج چشمگیری دست یابند. متخصص ارتودنسی تشخیص میدهد که آیا شما متقاضی ایدهآلی برای درمان ارتودنسی محسوب میشوید یا خیر. اگرچه دندانهای سالم را در هر سنی میتوان حرکت داد، اما برخی بزرگسالان مبتلابه بیماری لثه باید ابتدا برای درمان این عارضهها تحت درمان قرار بگیرند. مشکلات زیر را میتوان به روش ارتودنسی بزرگسالان حل کرد:
کراس بایت: دندانهای بالا بهخوبی روی دندانهای پایین قرار نمیگیرد.
اپن بایت: دندانهای بالا و پایین بهخوبی رویهم قرار نمیگیرد و دهان بسته نمیشود.
اوربایت: دندانهای پیشین فک بالا بسیار جلوتر از دندانهای پایین قرار میگیرد.
اورجت: مشکل جلو بودن دندانهای فک بالا وجود دارد.
آندربایت: دندانهای بالا پشت دندانهای پایین قرار میگیرد
هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی
انواع درمان ارتودنسی بزرگسالان:
ارتودنسی فلزی: ارتودنسی فلزی براکتهای فلزی کوچکی دارد که به جلوی دندانها متصل میشود. سیمی که از بین براکتها رد میشود دندانها را حرکت میدهد.
ارتودنسی لینگوال پشت دندانی: بریس ارتودنسی لینگوال یا زبانی پشت دندانها قرار میگیرد تا دندانهای نامرتب را بهتدریج حرکت دهد و اختلال بایت را برطرف کند. بریس لینگوال بریس ثابتی است که به پشت دندانها متصل میشود.
ارتودنسی سرامیکی: ارتودنسی سرامیکی نوعی از ارتودنسی ثابت است که از براکت های سرامیکی به جای براکت های فلزی استفاده میکند.براکتهای ثابت زیبا و شفاف یا همرنگ دندان انتخابی ایدهآل برای بیمارانی است که نمیخواهند اطرافیان متوجه تحت درمان بودن ایشان بشوند.
ارتودنسی نامرئی: در ارتودنسی نامرئی از مجموعه پلاکهای متحرکی استفاده میشود که به خوبی روی دندانها مینشیند.متخصص ارتودنسی پلاکهای جدید را در زمانهای مشخص در اختیار بیمار قرار میدهد تا دندانها بهتدریج حرکت کنند و مرتب شوند.
ریتینر: استفاده از ریتینر (پلاک نگهدارنده) در دوران پس از ارتودنسی ضروری است. دندانها پس از برداشتن بریس به سمت وضعیت اولیه متمایل میشوند، اما ریتینر دندانها را محکم در وضعیت جدید نگه میدارد.
ونیر: ونیر لایههای همرنگ دندان و نازکی از جنس پرسلین است که روی دندانهای بیمار چسبانده میشود. ونیر درمانی ایدهآل برای اصلاح لب پر شدن، لکه شدن، بدرنگ شدن یا کوچک بودن دندانها است.ونیر روشی سریع برای اصلاح طرح لبخند است که ضرورت کشیدن دندانها را از بین میبرد. البته ونیر درمانی پرهزینه است. دندانپزشک در بعضی موارد بخشی از دندان اصلی را تراش میدهد تا فضا برای چسباندن ونیر ایجاد شود.
هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی هزینه ارتودنسی در بزرگسالان مراحل ارتودنسی در بزرگسالان روش ارتودنسی در بزرگسالان درمان ارتودنسی بزرگسالان تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی ارتودنسی سرامیکی ارتودنسی
هزینه درمان ارتودنسی در بزرگسالان:
هزینه ارتودنسی به طول مدت درمان، سن، میزان و شدت مشکل شما و نوع بریسی که دندانپزشک برای شما توصیه میکند، بستگی خواهد داشت. قبل از شروع درمان با بیمه درمانی یا تکمیلی خود هماهنگی کنید تا مشخص شود که آیا هزینههای ارتودنسی شما را پوشش میدهد یا خیر.
منبع: دکتر سلام